Sopsugsvett och elementmotion

Vi ser några saker som i vissa fall kostar föreningen onödigt med pengar:

Sopsugen:

  • För att undvika kostsamma stopp i systemet, för att minska slitage på rör och teknik, och för att undvika läckande sopor som ger dålig lukt är det mycket viktigt att bara slänga hushållssopor i sopnedkasten, att man använder rejäla soppåsar som inte går sönder, och att man knyter ihop påsen ordentligt.
    • Vi har ju återvinningskärl för glas, metall, plast, pappersförpackningar och papper på Frejgatan nära föreningen, grovsophämtning en gång i månaden, mobila miljöstationen har regelbundna besök på vardagar och helger på Norrmalm (turlista finns HÄR) och det som inte stämmer in på föregående får man åka till återvinningscentralen med.

 

Elementen:

  • När det börjar bli kallt upptäcks det ibland att något element inte fungerar. De flesta har koll på att man bör testa att lufta elementen men vad många inte är medvetna om är att det också är bra att motionera vredet ett par-tre gånger per år genom att vrida på termostaten för att den lilla pigg som finns där inte ska fastna.
    • Tror man att den redan kan ha fastnat kan man skruva bort termostaten och trycka till på den pigg som finns där. Fjädrar den lätt är det något annat fel, sitter den fast kan problemet lösas med att man försiktigt trycker upprepade gånger på piggen. En bra och kort film på hur man gör detta finns från Stockholm Exergi på YouTube HÄR.