Tillbaka till Om föreningen

Gårdar och allmänna utrymmen, toalett, dusch

Det finns 3 större utrymmen utomhus man har åtkomst till som medlem i föreningen och som vi förvaltar: Torget med den röda gummimattan mellan husen samt innergårdarna vid 15- och 17-husest. Alla har tillgång till båda gårdarna, man kommer in genom grindarna med sin Aptusbricka. På båda gårdarna finns elgrillar att lånad (det är förbjudet att grilla med något annat än el).

 • 15-gården delar vi med BRF Haga-Alm i husen mittemot. Vi delar på kostnaden för förvaltning av gården, dock tillhör allt utom ett par meter utanför deras byggnad oss och vi har alltså ytterst ansvar för den största delen av gården.
 • 17-gården har ett antal bord under en pergola och där finns också uttag för elgrill. Den del som är innanför staketet används på vardagar till stor del av förskolan Freja, på kvällar och helger är det fritt att använda även den ytan för oss medlemmar.  Tänk på att städa i ordning leksaker och annat efter lek så att förskolan inte behöver börja sin morgon med att plocka undan efter oss. Vattenleken har vi tyvärr varit tvungna att stänga för användning för medlemmar, då den inte sköttes (förskolan får fortsätta använda den då de hittills skött sig bra).
 • Alla har tillgång till toaletten respektive duschen som finns i korridoren in till tvättstugan vid 15C, vid torget. Har man en giltig Aptusbricka kommer man åt dem, dock behöver man boka duschen för att få tillgång till den och det funkar precis på samma sätt som för tvättstugan, instruktioner HÄR.
  • Toaletten är öppen för alla boende i föreningen kl 8-22, öppnas också med hjälp av Aptusbricka.
   • Vi har begränsat med städning på toaletten, om än regelbunden. Tänk på dina grannar och lämna den i bra skick om du eller dina gäster använder den.
   • Vi har tidigare haft problem med att folk som på något sätt fått åtkomst sovit i utrymmet, tänk på att inte släppa in folk ni inte känner. Alla ska via sin Aptusbricka ha åtkomst så det ska inte vara något problem att komma in om det är så att man ska kunna det.
   • Om man behöver åtkomst dygnet runt pga badrumsrenovering eller liknande kan man maila styrelsen eller gå via Felanmälan så fixas det under tiden renoveringen pågår.