Tema IT och sopor på nästa Öppet Hus 6 mars

Vi har nästa Öppet hus 6 mars 18-19 i styrelselokalen.

Då vi fortfarande ser en del problem kring sopsugen och hushållssopor kommer vi bland annat ha exempel på bra soppåsar som håller för att färdas den ibland ganska långa vägen från sopnedkastet till anläggningen.

Vad gäller IT så tänkte vi följande:

  • Assistans om någon vill ha hjälp med Aptus-appen för att kunna boka tvättstuga, öppna portar etc via den. (finns också information här). Vi kan under Öppet hus också hjälpa till att återställa lösenordet.
  • Allmän hjälp med enklare IT- och telefon-grejer, på nivån ”det här hjälper jag min 84-åriga mamma med så det kan jag hjälpa fler med om det behövs”, dvs frågor kring något pop up-fönster som plötsligt dykt upp, något lösenord som man inte förstår hur man ska kunna återställa, om en uppgradering verkligen är nödvändig etc.
  • Diskussion kring om våra Aptus-tavlor är önskvärda och värda att uppgraderas. Eller vad som skulle kunna vara en annan vettig lösning? Vi vet att de äldre skärmarna vi har idag börjar behöva bytas ut, ett par har redan bytts också. Vi har många portar så sammantaget en relativt stor kostnad. Tyvärr kan man inte längre scrolla varken på de gamla eller nya skärmarna längre för att se längre inlägg på bloggen, den funktionaliteten har tagits bort. Namn och våning behöver ju inte skötas digitalt och tvättstugan kan man boka på tre andra sätt (via appen, via webben och tavlorna utanför tvättstugorna). Vi är intresserade av att höra om ni tycker tavlorna används, om de kan tas bort, förslag på hur det ni tycker är bra skulle kunna lösas framöver.

 

Som vanligt är alla frågor, stora som små, välkomna på Öppet Hus! Vill ni ha hjälp med formulering kring motioner hjälper vi självklart till med det också, sista datum för att lämna in motioner till stämman är 31 mars och mer information samt mall om man vill ha det finns i det här inlägget.