Lite info kring säkerhet

Under Öppet Hus 4 mars diskuterades säkerhet och olika lösningar man kan tänka på i sin lägenhet.

En ny sida, Praktisk info/Säkerhet och skydd i lägenheten, finns nu som har lite olika förslag och lösningar, inklusive erbjudande på hemlarm från Sector Alarm och också länk till den säkehetsdörr vi senast hade erbjudande på från Prodoor. Hör av er till styrelsen om ni har fler förslag på vad som skulle kunna vara bra där.

Styrelsen ser efter om vi återigen kan få erbjudande från Prodoor. Frågan kom också upp om flera kunde vara intresserade av att installera en säkerhetsdörr. maila till styrelsen (styrelsen.riddarsporren24@gmail.com) om du är intresserad så sammanställer vi en lista.

Det blev en ganska lång diskussion kring just säkerhetsdörrar och ska man ha en som verkligen skyddar mot inbrott är det en med reglar som tar i karmen som behövs. Att extralåset är ett ordentligt lås är också viktigt, så kallat kassaskåpslås var bra.

Ett enkelt och relativt billigt sätt att skydda mot att dörrvredet manipuleras är att ha en låskåpa, finns på t ex Clas Ohlson och Jula, utöver att de flesta leverantörer av säkerhetsdörrar också har det som tillval.

En säkerhetsbrevlåda kan också vara en bra investering, med en sådan finns ingen chans att man t ex kan få in en låsslunga för att manipulera dörrvredet. Tillverkare av säkerhetsdörrar har det ofta som tillval men det finns också att köpa separat, en tillverkare här är t ex Postgate.

En medlem i föreningen har varit i kontakt med en lokal låsfirma (tack Eva!) på Surbrunnsgatan, Låscentrum på Surbrunnsgatan 32. De har en del olika lås och andra tillbehör och kan enligt uppgift också komma på hembesök för att se vad som skulle kunna vara lämpliga åtgärder i ens hem. De ska också ha erbjudande på en säkerhetsbrevlåda om man är intresserad av en sådan. Kontakta dem direkt för vidare information, tel 08-612 99 40.

Vi pratade också om Aptus-appen, mer information om hur man installerar den finns HÄR. Glöm inte att anmäla till Delagott efter att ni bytt lösenord om ni vill kunna använda den till att öppna grindar/porten.