Avflyttningstillsyn innan försäljning

Inför en försäljning av sin lägenhet är det viktigt att det bokas in en avflyttningstillsyn med föreningens förvaltare. Det är en enklare besiktning som är till för att föreningen ska kunna se att det inte skett några otillåtna förändringar i det som föreningen har underhållsansvar för enligt stadgarna.

Styrelsen inväntar alltid protokollet från den tillsynen innan ny medlem godkänns i en försäljning, det är alltså bra att beställa den i god tid så att själva försäljningen och överlåtelsen sedan kan gå smidigt. Själva besiktningen tar oftast inte så lång tid, men det kan ta ett tag innan vår förvaltare har tid vilket sedan också ska synkas med att lägenhetsinnehavaren är hemma (om man inte är bekväm med att lämna ut sina nycklar, men de flesta brukar vilja vara med). Det kan vara en bra idé att boka in denna tillsyn när man skrivit avtal med en mäklare, så kan det bli gjort utan stress.

Mer information finns på denna sida, Praktisk info/Före avflyttning, och vi har också skrivit om det i den mäklarinformation som finns att ladda ner på hemsidan under Om föreningen/Mäklarinformation.