Påminnelse om “Säker Vatten”

Vi har alla ett gemensamt ansvar för föreningens ekonomi och som vi tidigare informerat om så är våra kök i princip uttjänta. Detta ökar risken för vattenskador, vilket innebär en stor belastning ekonomiskt för föreningen – det vill säga oss alla.

Om du inte har en Säker Vatten-installation i ditt kök och drabbas av en vattenskada, kan det leda till flera problem, om skadan påverkar både din egen bostad och grannens. Här är vad som kan hända:

Reducerad ersättning: Försäkringsbolag kräver ofta att vatteninstallationer ska vara utförda av en certifierad VVS-installatör enligt Säker Vatten-standarder. Om detta inte har följts och det uppstår en vattenskada, kan försäkringsbolaget anse att du har varit försumlig. Detta kan resultera i att de antingen minskar eller helt nekar ersättning för skadorna.
Högre självrisk: Även om försäkringen ger ersättning, kan din självrisk höjas på grund av att installationerna inte var gjorda enligt godkända standarder.
Ingen ersättning för grannens skador: Om vattenskadan sprider sig till grannens bostad, kan du bli ansvarig för deras skador också. Om din försäkring inte täcker det fullt ut (på grund av bristfälliga installationer), kan du behöva betala ur egen ficka för både din och grannens reparationer.

Vi har ett samarbete med Mälarö Fastighets AB som genomför installation av Säker Vatten. Ni får såklart välja vilken leverantör som helst men de måste vara certifierade. Skicka ett mail till mig på Per.Bertilsson@delagott.se så skriver jag upp er på listan för installation av Säker Vatten. Installationen bekostas av dig som boende.

Rörmokare 650kr/h ex moms , Snickare 575kr/h ex moms

Om du har ROT kvar att utnyttja så går det att dra av 30% av arbetskostnaden.

Vad kostnaden blir för installationen varierar beroende på hur just ditt kök är byggt – därav timpriser.

Droppande kranar: En läckande toalett eller kran kostar föreningen ca 1000 kr per år.

Med vänlig hälsning

Per – er förvaltare