Miljötratt och soppåse snart på ditt dörrhandtag

Måndag eftermiddag/kväll planerar vi att dela ut och hänga en soppåse innhållande en miljötratt på alla våra lägenhetsdörrar i vår förening.

Soppåsen skickar vi med som exempel på bra tjocklek på en påse för att den inte ska gå sönder i vår sopsug. Viktigt att vi inte använder papperspåsar som soppåse då de går sönder och de lösa soporna i systemet ökar risken för stopp.

Ni kan läsa mer om miljötratten HÄR, den är till för att samla upp olja från matlagning enkelt i t ex en pet-flaska och den förslutna flaskan kan man sedan slänga i hushållssoporna. Instruktion finns med i tratten.

Informationen som kommer med påsarna:

————————————————————————

Hej,

Här kommer en liten present från styrelsen.

Vi har investerat mycket på att stamspola fastigheten så det är av stor vikt att vi alla hjälps åt att hålla rören rena. Vi lägger mycket pengar på att rensa stopp i avlopp och i sopsugen.

Nu tänker vi ge er två saker som gör att vi förhoppningsvis slipper stopp i avlopp och i sopsugen i framtiden:

Först får ni en påse som håller för att slänga sopor i sopsugen, så att vi slipper avfall som fastnar i systemet. Den finns att köpa på de flesta mataffärer.

Sedan får ni en tratt, ”Miljötratten” som ska hjälpa er att samla upp fett när ni lagar mat. I tratten finns en beskrivning på hur den används. Se till att även torka av fett i stekpannor med hushållspapper. Om ni behöver spola ner fett i avloppen se då till att spola länge så det rinner iväg.

Med hopp om att vi i framtiden får färre stopp i vår fina förening.

Varma hälsningar Styrelsen Brf Riddarsporren 24