TILLSYN AV LÄGENHET I SAMBAND MED ÖVERLÅTESE

Vid styrelsemötet den 30 september 2013 beslutades att föreningens förvaltare fortsättningsvis alltid ska göra avflyttningstillsyn i lägenheter vid överlåtelser.

Syftet med tillsynen är att ge styrelsen information att det inte genomförts några ombyggnationer som går emot föreningens gällande stadgar, framförallt att det inte har gjorts ingrepp i de delar som föreningen har  underhållsansvar för. Tillsynen görs för att det är viktigt och kan påverka föreningens framtida ansvar inom fastigheten.
Det man kommer att titta på är:
*  Installationer som föreningen försett lägenheten med t ex omdragning av el, flytt av element.
*  Bärande väggar.
*  Kontroll av radiatorer och dess funktion.
*  Kontroll om ventilation och dess funktion.
*  Viss fuktindikering där så är tillgängligt.

Tillsynen är inte någon kvalitetsbedömning eller besiktning för köparens räkning utan endast en kontroll av det som ligger på föreningens ansvar. Med anledning av ovanstående gäller fortsättningsvis att förvaltaren informeras när en överlåtelse kommer in till styrelsen. Förvaltaren i sin tur tar kontakt med säljaren och bokar tid för tillsyn. Protokollet från tillsynen går därefter till styrelsen. En av förutsättningarna för att styrelsen i fortsättningen ska godkänna ny medlem är att protokoll från avflyttningstillsyn finns.